Sunday, June 30, 2013

DON'T Leave Me Alone, I'm a 20 Something


Had some serious amount of fun illustrating one of my favorite Jamie Cullum's songs over the weekend. Well actually I started this few months ago, but I decided that whatever happens, it has to be done before this hectic and dramatic month of June ends. Thank God these 2 days weren't that crazy. Enjoy :)

Oh. Only after most of the pieces were uploaded for this post I realized that my blog background isn't white. That's a problem. I tried my best making them as presentable as possible but the whole thing still looks a bit weird I know. I really need to make time to design a proper platform for these stuff. So July, be nice.











But kids, I mean, fellow 20somethings, don't worry. Because:

"For I know the plans I have for you,” declares the Lord
“plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future"

Jeremiah 29:11













Tuesday, June 18, 2013

Yea. But Why Not?


"The difference between travel writing and fiction is the difference between recording what the eye sees and discovering what the imagination knows. Fiction is pure joy - how sad that I could not reinvent the trip as fiction."
~ Paul Theroux, The Great Railway Bazaar

Babes in Batik


16.06.13 | Indonesian Arts Fest | old friends, new ones, laughter, and all things Indonesian!

Sunday, June 9, 2013

Where to Go This Weekend? Middle-earth :)


Bayangin nonton The Fellowship of the Ring lagi, tapi kali ini nontonnya di concert hall guede banget, terus musiknya live. Konsepnya gak luar biasa sih, tapi kemakan juga kita. 


Kemakan banget bahkan. Bukan cuma kita tapi ribuan orang lain dengan muka-muka semangat yang dateng malam itu (tiketnya dengan mengerikan udah hampir ludes dalam hitungan hari).

Entah karena kita emang sifatnya gak terlalu musikal ato gimana, pas filmnya mulai (apalagi pas ARAGORN SECARA HEROIK MENAMPAKKAN BREWOKNYA), lupa tuh ada orkestra dibawah situ. Malah jadi nonton aja. Yang bikin ngeh cuma pas Kaitlyn Lusk mulai nyanyi : WOW, lebih mistis daripada Enya!

Anyway, kemaren tuh jadi bikin inget masa-masa kepincut berat sama Aragorn (karena mirip Once Dewa), jadi inget juga masa-masa 'itu', those days when I wished I were older (whaaat). Ceritanya gw, kelas 1 SMP, harus menerima sebuah kenyataan pahit: sama nyokap GAK BOLEH nonton! Padahal gw udah pengen banget nonton film itu sejak beberapa bulan sebelomnya, soalnya di trailernya gw liat: Rivendell. Dan bagaimanapun caranya harus nonton (nah you can see I've had that nrimo issue since over a decade ago). Jadi gw kabur deh ke TA pulang sekolah bareng temen, nontonin Rivendell.

"Sampe sekarang imajinasi gw tentang keindahan tuh cuman mentok di Rivendell deh," I told the roommate yesterday. "Maksudnya gw gak bisa bayangin yang lebih indah dari itu,"

Terus dia mikir sejenak, browsing through the movie database in her mind. "Koq kayaknya gak ada yah,"

Rivendell makes me wonder how heaven actually looks like. It is beyond imagination I know. Jadi kalo   manusia bisa "nyiptain" tempat sebagus itu, gimana bagusnya Surga yah. Can't wait :)

Besoknya, lupa deh lagi ngapain, tiba-tiba the roommate (setengah) teriak. "Gw tau Dev!"

"Apa?"

"Yang lebih bagus dari Rivendell!"

*excited* "Apaaa?"

"HEART!"

...

...

...

(Kalo loe belom pingsan, mungkin perlu diinformasikan bahwa "HEART" itu merujuk kepada setting filmnya Acha dan Irwansyah dulu itu lho.)